OHRID-DAN ZALJUBLJENIH 2022

Opis destinacije

Ohrid Dan zaljubljenijh – Ukoliko Dan zaljubljenih niste proveli na Ohridu vreme je da to učinite. Ohrid je izuzetno romantična destinacija i duge šetnje pokraj Ohridskog jezera i lokaliteti koji krase ovo mesto učiniće da poneti sa sobom najlepše uspomene

 

Prelep grad na jugu Severne Makedonije. Biser Makedonije i celog Balkana, najstarije jezero na Balkanu, grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. 

Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona.  Pored toga izleti i niske cene vanpansionske potrošnje su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama. 

 

2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo je mesto centar zabave zbog čega smo ga i odabrali za novogodišnje putovanje.

 

Pridružite nam se na ovom putovanju i provedite Sretenjske praznike i Dan zaljubljenih na Ohridu.

PROGRAM PUTOVANJA

 

1 DAN – 11.02.2022

Okupljanje putnika u večernjim časovima ispred gradske crkve u Vranju. Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2 DAN- 12.02.2022

Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Noćenje.

3 DAN-13.02.2022

Fakultativno obilazak Struge ovog poznatog turističkog i kulturno – istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Lagana večera u nekom od tradicionalnih restorana.. Povratak u Ohrid.Noćenje.

4 DAN-14.02.2022

Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u prepodnevnim časovima (oko 11:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Vranje u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Vranje u Vecernjim casovima.

 

Cena aranžmana uključuje

  • Prevoz na relacijama prema programu turističkim autobusima (audio, video, A/C, tv)
  • 3 noćenja u smeštaju iz tabele
  • Usluge pratioca grupe
  • Organizacioni i drugi troškovi agencije

Cena aranžmana ne uključuje

  • Boravišnu taksu – 1€ po noći (plaća se u agenciji)
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30.000 evra, Triglav osiguranje)
  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19 950rsd (Osigurana suma 5000 eur, Triglav)
  • Fakultativne troškove (Obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora, krstarenje Ohridskim jezerom)
  • Individualne troškove putnika

 

IZLETI

Zurka na brodu– Sa nama žurka nikad ne prestaje! Pored provoda na kopnu, imaćete prilike da uživate na talasima makedonskog mora. Pored toga što ćete se izđuskati, uživaćete i u srebrnastim bojama jezera, uz pogled na stari grad i tipičnu arhitekturu Ohrida. Pogled na Samuilovu tvrđavu vratiće vas u neka davna vizantijska vremena i moć nekada snažne srednjevekovne države u vreme cara Samuila a kasnije i u doba najslavnijeg vladara srpske istorije, cara Dušana. Takođe i nacionalni park Galičica pružiće vam nesvakidašnji pogled po čemu je Ohridsko jezero specifično i u Evropi.

Sveti Naum I Biljanini izvori– Područje u kom se nalazi Sv. Naum je jedno od najlepših na Ohridskom jezeru. Prekrasno zelenilo ovog predela, romantično ostrvce okruženo izvorima Crnog Drima, prostrana peščana plaža, sam manastir i pogled koji puca sa uzvišenja na kome je izgrađen, čine ovo mesto jednim od najprivlačnijih meta turista, izletnika i stanovnika Ohrida. U ovom manastiru počivaju mošti Svetog Nauma, prosvetitelja; učenika braće Ćirila i Metodija. Osmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima.

 

Cena aranzmana po osobi-tabela

Ime smestaja                 tip smestaja                     cena

Biser                                        ½                              75 eura

                                               1/3                             75 eura

                                                 ¼                              70 eura

Kice                                         ½                               70 eura

                                                1/3                            60 eura

Mishe                                      ½                               80 eura

                                                 ¼                               75 eura

 

 

OHRID DAN ZALJUBLJENIH 2022