O H R I D – 8. MART 2022 ( 2 dana )

Prelep grad na jugu Severne Makedonije. Biser Makedonije i celog Balkana, najstarije jezero na Balkanu, grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona.

2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o rid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo je mesto centar zabave zbog čega smo ga i odabrali za putovanje.

8.MART – O H R I D

PROGRAM    PUTOVANJA

1. dan.  05.03.2022 god-Ohrid: Polazak u 03 h.

Dolazak u Ohrid. Obilazak grada: radionica hartije, crkva Sv. Sofije, crkva Sv. Jovana Kanea,  ranohriscanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona,Samuilova tvrdjava,crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, anticki amfiteatar. Smestaj u hotelu sa 3*. Slobodno popodne za obilazak Ohrida. Fakultativno svecana vecera sa muzickim programom. Nocenje.

2. dan: 06.03. 2022 god-Ohrid

Dorucak. Obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora. Videcete  usce Crnog Drima u Ohridsko jezero,uzivacete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, cucete otkucaje srca iz kovcega Svetog Nauma, probacete lekovitu vodu crkve Svete Petke, kupicete najlepse suvenire ukrasene Ohridskim biserima. Povratak za Vranje u vecernjim satima.

CENA ARANZMANA: 45  evra po osobi u dinarskoj protivvrednosti.

Aranzman na bazi 45 plativih obuhvata:

  • Prevoz turistickim autobusima (klima.TV,DVD)
  • 1 nocenje sa doruckom u hotelu sa 3*
  • Obilazak Sv.Nauma ( doplata na licu mesta 1,5 eura za ulazak u crkvu)
  • Obilaske po programu sa lokalnim vodicem

Aranzman ne obuhvata:

-Svecanu veceru u restoranu (20 eur.po osobi)

– obilazak crkve Sv. Sofije (1,5 eura)-doplata na licu mesta

– obilazak crkve Sv.Klimenta i Pantelejmona (1,5 eura)-doplata na licu mesta

– Samuilova tvrdjava (1,0 euro) –doplata na licu mesta

NACIN  PLACANJA:u 4 jednake mesecne rate(januar,februar,mart, april)

Zbog trenutne situacije sa Covidom 19 postoji mogucnost za organizaciju svecane vecere uz postovanje trenutnih mera koje ogranicavaju vreme trajanja iste do 21 h

Program putovanja – Ohrid – 2 dana