ISTANBUL-DAN ZALJUBLJENIH 2022

Istanbul: Dan zaljubljenih- Ukoliko zelite da dan zaljubljenih provedete na raskrsnici istoka i zapada Istanbul je pravo mesto za to. Provedite Dan zaljubljenih u Istanbulu sa nama. Istrazicemo znamenitisti i poneti sa sobom najlepse uspomene iz Istanbula.

Istanbul je grad koji lezi na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije sa svojim raskosnom kulturnom zaostavstinom, nikad ne prestaje da odusevljava. Uoblicile su ga cetiri snazne civilizacije : grcka, rimska, vizantijska i osmanska. Kroz istoriju je nosio razlicita imena : Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Instanbul. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu, tako da mnoge gradjevine, nenadmasne lepote poticu iz ovog doba. Danas je Istanbul metropola sa preko 13 miliona stanovnika koji zive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osman bej ce uciniti da se osecate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok cete se setajuci Sultanahmet trgom neizbezno vratiti par stotina ili cak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hriscanstvo-nigde ih necete naci ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

ISTANBUL

 1. dan 11.02.2022 – VRANJE – PLOVDIV – JEDRENE
  Polazak iz Vranja ispred gradske crkve u 16 h. Direktna, noćna vožnja pored Sofije, Svilengrada i Jedrena. Usputna zadržavanja po potrebi i na graničnim prelazima.
 2. dan 12.02.2022 – ISTANBUL (Razgledanje grada)
  Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt, Galata most i kula, Taksim, Dolmabahče saraj… Smeštaj u hotelu. Prvo upoznavanje sa gradom uz asistenciju pratioca grupe: Laleli i Aksaraj, Kapali čaršija, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Teodosijev Obelisk, Zmijski stub, Nemačka fontana. Slobodno popodne za šetnju i individualna razgledanja. Smeštaj u hotelu sa 3*. Noćenje.
 3. dan 13.02.2022 – ISTANBUL
  Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske Istanbula. Fakultativno: poseta Aja Sofiji,Topkapi palate, Plave dzamije, hipodroma i riznice u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Fakultativno: Večera u nekom od nacionalnih restorana sa muzičkim programom. Noćenje.
 4. dan 14.02.2022 – ISTANBUL
  Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske Istanbula. Fakultativno: Vožnja brodom po Bosforu i obilazak Vaseljenske patrijarsije u pratnji lokalnog vodiča, mostovi koji spajaju Evropu i Aziju, poseta Dolmabahče palate. Slobodne aktivnosti. Nocenje.
 5. dan 15.02.2022 – VRANJE

Dorucak.  Napuštanje hotela najkasnije do 09 h – lokalno vreme. Slobodno vreme. Planirano vreme polaska autobusa za Srbiju je oko 16h – lokalno vreme. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.                                                   

Cena aranzmana: Vranje – 99 Eur.

                                 Leskovac i Nis – 95 Eur.                           

NACIN PLACANJA: 

U cetiri mesecne rate (januar, februar, mart, april) u dinarskoj protivrednosti 

ARANZMAN OBUHVATA:

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video…)
 • Smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski    sto) u hotelu  sa 3* prema programu
 • Usluge lokalnog vodiča u Istanbulu prema programu
 • Razgledanja prema programu
 • Troškovi organizacije i usluge pratioca puta

ARANZMAN NE OBUHVATA:

 • Polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja
 • Aja Sofija (ne ulazi se) + Cisterna bazilike + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 35 € (cena         uključuje ulaznice, obilazak u pratnji vodiča)
 • Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20 € (cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom   i pratnju lokalnog vodiča)
 • Obilazak Dolmabahče palate – 25 € (cena uključuje ulaznicu za palatu u pratnji vodiča)
 • Orijentalno veče ili Tursko veče – 30 € (vecera sa dva pica uz nezaboravni sou sa trbusnim plesacicama, folklornim ansamblom, bacanje nozeva i td.)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 40€ (u dinarskoj protivrednosti)
 • Program radjen na bazi 50 plativih osoba

Napomena: Za putovanje u Tursku važnost putne isprave mora biti 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

Rok za prijavu 10.02.2022. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana sedam dana pre puta.

Za putovanje vazi opsti uslovi putovanja T.A. “SCORPIO TOURS”

NAPOMENA: Za ulazak u Tursku je trenutno potrebna potvrda o vakcinaciji, PCR ili antigenski test.

 

 

 

ISTANBUL 3 noci-Dan zaljubljenih 2022