I S T A N B U L – 8. M A R T 2022 ( 2 noci )

 

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu, tako da mnoge gradjevine, nenadmašne lepote poticu iz ovog doba. Danas je Istanbul metropola, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

ISTANBUL

 1. dan 03.03.2022- VRANJE – PLOVDIV – JEDRENE
  Polazak u 16 h. Direktna, noćna vožnja pored Sofije, Svilengrada i Jedrena. Usputna zadržavanja po potrebi i na graničnim prelazima.
 2. dan 04.03.2022- ISTANBUL (Razgledanje grada)
  Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima.Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt, Galata most i kula, Taksim, Dolmabahče saraj… Smeštaj u hotelu. Prvo upoznavanje sa gradom uz asistenciju pratioca grupe: Laleli i Aksaraj, Kapali čaršija, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Teodosijev Obelisk, Zmijski stub,Brdo Taksim,Nemačka fontana. Slobodno popodne za šetnju i individualna razgledanja. Smeštaj u hotelu 3*** Noćenje.
 3. dan 05.03.2022- ISTANBUL
  Doručak.slobodan dan za individualne obilaske Istanbula. Fakultativno: poseta Aja Sofiji,Topkapi palate, Plave dzamije, hipodroma i riznice u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Fakultativno : Večera u nekom od nacionalnih restorana sa muzičkim programom. Noćenje.
 4. dan 06.03.2022- ISTANBUL
  Doručak..Slobodan dan za individualne obilaske Istanbula . Fakultativno: Vožnja brodom po Bosforu I obilazak Vaseljenske patrijarsije u pratnji lokalnog vodiča, mostovi koji spajaju Evropu i Aziju, poseta Dolmabahče palate. Povratak za Srbiju sa usputnim pauzama po potrebi.
 5. dan 07.03.2022- VRANJE – Dolazak u Vranje na mesto polaska u jutarnjim casovima oko 3h u zavisnosti od uslova na putu I zadrzavanja na granicnim prelazima

Cena aranzmana: 85 eura ( u dinarskoj protivvrednosti )                          

NACIN PLACANJA: 

U cetiri mesecne rate (januar,februar,mart,april)

ARANZMAN OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video…)
 • smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu  sa 3* prema programu
 • usluge lokalnog vodiča u Istanbulu prema programu
 • razgledanja prema programu
 • troškovi organizacije i usluge pratioca puta

ARANZMAN NE OBUHVATA:

 • Polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja
 • Vožnja brodom po Bosforu sa obilaskom Vaseljenske partrijarsije (cena 20 evra min 30 pax,cena obuhvata ulaznice i lokalnog vodica)
 • Obilazak Aja Sofije,Plave Dzamije,Topkapi Palate i hipodroma (cena 35 evra, min 30 pax,cena obuhvata ulaznice I lokalnog vodica)
 • Večera u nacionalnom restoranu sa trbusnim plesom ( 30 evra, min 30 pax)
 • Obilazak Dolmabahče palate ( 25 evra, min. 30 pax,cena obuhvata ulaznice I lokalnog vodica )
 • Individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz
 • Doplata za jednokrevetnu sobu : 40€ (dinarski)
 • Program radjen na bazi 50 plativih osoba

Napomena: za putovanje u Tursku važnost putne isprave mora biti 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

Rok za prijavu 20.02.2022 god.U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana sedam dana pre puta.

Za putovanje vazi opsti uslovi putovanja T.A. “SCORPIO TOURS”

Program putovanja – Istanbul – 2 noci