ИСТАНБУЛ

Истанбул (тур. İstanbul), кроз историју познат као Византион, Константинопољ и Цариград, најнасељенији је град у Турској Републици и привредно, културно и историјско средиште земље. Истанбул је трансконтинентални град у Евроазији, смјештен на Босфорском мореузу (који раздваја Европу и Азију) између Мраморног и Црног мора. Привредно и историјско средиште лежи у европском дијелу, док на азијској страни живи око трећине становништва града.[4] Град је управно средиште Метрополитанске општине Истанбул (која се подудара са Истанбулским вилајетом), која има више од 15 милиона становника.[1] Истанбул је један од најнасељенијих градова на свијету, седми највећи град на свијету и највећи град у Европи. Истанбул се сматра мостом између Истока и Запада.

 


 

ПРВИ ДАН 10.11.2021.

ВРАЊЕ – ПЛОВДИВ – ЈЕДРЕНЕ

Полазак из Врања испред градске цркве у 16:00. Директна, ноћна вожња поред Софије, Свиленграда и Једрена. Успутна задржавања по потреби и на граничним прелазима.

ДРУГИ ДАН 11.11.2021.

ИСТАНБУЛ ( Разгледање града ).

Долазак у Истанбул у преподневним часовима. Панорамско разгледање Истанбула у пратњи локалног водича: Валенсов аквадукт, Галата мост и кула, Таксим, Долмабахче сарај… Смештај у хотелу. Прво упознавање са градом уз асистенцију пратиоца групе: Лалели и Аксарај, Капали чаршија, Аја Софија, Плава џамија, Хиподром, Теодосијев Обелиск, Змијски стуб, Немачка фонтана. Слободно поподне за шетњу и индивидуална разгледања. Смештај у хотелу ТРИ ЗВЕЗДИЦЕ.Ноћење.

ТРЕЋИ ДАН 12.11.2021.

ИСТАНБУЛ

Доручак. Слободан дан за индивидуалне обиласке Истанбула. Факултативно: посета Аја Софији,Топкапи палате, Плаве џамије, хиподрома и ризнице у пратњи локалног водича. Повратак у хотел. Факултативно : Вечера у неком од националних ресторана са музичким програмом. Ноћење.

ЧЕТВРТИ ДАН 13.11.2021.

ИСТАНБУЛ

Доручак. Слободан дан за индивидуалне обиласке Истанбула . Факултативно: Вожња бродом по Босфору И обилазак Васељенске патријарсије у пратњи локалног водича, мостови који спајају Европу и Азију, посета Долмабахче палате.Слободне активности.Ноцење.

ПЕТИ ДАН 14.11.2021.

ВРАЊЕ

Доручак.  Напуштање хотела најкасније до 09:00 локално време. Слободно време. Планирано време поласка аутобуса за Србију је око 16:00 локално време. Ноћна вожња кроз Бугарску са краћим паузама ради одмора и царинских формалности.


 

ЦЕНА АРАНЖМАНА:

Врање 99e

Лесковац и Ниш 95e

За све уплате до 25.10.2021год.цена се умањује за 10 еур.

 

НАЧИН ПЛАЋАЊА: 

У три месецне рате (октобар, новембар, децембар) у динарској противредности.

 


 

АРАНЖМАН ОБУХВАТА:

  • превоз високоподним туристичким аутобусом или даблдекером (А/Ц, аудио, видео…)
  • смештај у Истанбулу у старом делу града у 1/2 и 1/3 собама на бази 3 ноћења са доручком (шведски сто) у хотелу  са 3* према програму
  • услуге локалног водича у Истанбулу према програму
  • разгледања према програму
  • трошкови организације и услуге пратиоца пута

 

АРАНЖМАН НЕ ОБУХВАТА:

 Полиса међународног путног и здравственог осигурања

 Аја Софија (не улази се) + Цистерна базилике + Плава Џамија + Хиподром + Топкапи палата – 35 € (цена укључује улазнице, обилазак у пратњи водича),

Васељенска патријаршија и Крстарење Босфором – 20 € (цена укључује обилазак Патријаршије, вожњу бродом   и пратњу локалног водича),

Обилазак Долмабахче палате – 25 € (цена укључује улазницу за палату у пратњи водича),

Оријентално вече или Турско вече – 30 € (вечера са два пића уз незаборавни шоу са трбушним плесачицама, фолклорним ансамблом, бацање нозева).

Доплата за једнокреветну собу : 40€ (динарски)


Програм рађен на бази 50 плативих особа.

Рок за пријаву 05.11.2021. год. У случају недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пре пута.

За путовање важи опсти услови путовања Т.А. “SCORPIO TOURS”.


НАПОМЕНА:

За путовање у Турску важност путне исправе мора бити 6 месеци након повратка са путовања.

За улазак у Турску је тренутно потребна потврда о вакцинациј, ПЦР или антигенски тест тест, за оне који улазе са ПЦР или антигенским тестом у обавези су да за повратак ураде тес у Турској који се ради у хотелу и коста 150 лира (око 15 еур).