ВИШЕГРАД – САРАЈЕВО

Вишеград  је град и средиште истоимене општине у источном делу Босне и Херцеговине, на реци Дрини. Град броји око 6.000 становника, а општина око 23.200 становника. Налази се у пространој котлини реке Дрине, на брежуљкастим падинама које се благо уздижу у планине високе преко 1000 метара. Вишеградска котлина је једна од ретких проширења у току реке Дрине који се састоји делимично од високих клисура и планина. На месту где се планине које чине уски и дубоки кањон Дрине раздвајају у пространу котлину, стоји камени 500 година стари мост са 11 лукова широког распона, познатијег свима као “на Дрини ћуприја”.Вишеград је географски центар неколико дестинација у кругу од 100 км. Сарајево, Фоча и Бајина башта за рафтинг, Скијалишта Јахорина, Тара, Златибор,

Мокра гора (Дрвенград и Шарганска осмица – ускотрачна пруга).

 

Поред књиге нобеловца Иве Андрића (На Дрини ћуприја) Вишеград је прославила и позната народна песма (Вишеграде граде). У скорије време је главна туристичка атракција Андрић град (Камен град).

 


 

ДАН ПРВИ 22.10.2021.  ВРАЊЕ НИШ – КРУШЕВАЦ ВИШЕГРАД

Полазак из Врања око 00:00 сати. Путовање преко Ниша, Крушевца, Ужица и  Мокре Горе до Вишеграда. Успутне паузе  по потреби и због граничних формалности.

ДАН ДРУГИ 23.10.2021.  ВИШЕГРАД САРАЈЕВО

Долазак у Вишеград у раним преподневним сатима. Пауза у Вишеграду за обилазак старог моста,  чувене  “На Дрини ћуприја“  и споменика Иви Андрићу, шетња до Андрић града који су изградили Емир Кустурица и Влада Републике Српске у част нобеловца. Пауза за сликање, доручак, кафу и куповину сувенира. Факултативно вожња бродићем по Дрини. Наставак пута ка Сарајеву. Смештај у хотелу. Вечера и слободно време за индивидуалне активности. Ноћење.

ДАН ТРЕЋИ 24.10.2021.  САРАЈЕВО-ВРАЊЕ

Доручак. Обилазак Сарајева уз пратњу водича: Башчаршија, мостови на Миљацки, Грбавица, Маријин двор, Скендерија, Народно позориште, Градска већница, Инат кућа, Трг Себиљ, Казанџилук улица, Башчаршија, Џамија из XVI века, стара православна црква, Јеврејски храм и Синагога. Факултативни одлазак на Врело Босне- споменик природе који се простире на 603 хектара у подножју планине Игман. Позната туристичка атракција и омиљено излетиште за локалне посетиоце састоји се од више малих острваца повезаних мостовима. Слободно време до поласка око 17:00 сати.


 

ЦЕНА АРАНЖМАНА  ПРОМО за уплате до 10.10.2021.  45 Еура
ЦЕНА АРАНЖМАНА 50 Еура

 

          Аранжман обухвата:

  • Један полупансион (континентални или шведски сто) у хотелима са три звездице у Сарајеву (1/2  и 1/3 собама ,ТЊЦ)
  • Превоз високоподним туристичким аутобусима (АЦ; ТВ), услуге водича и пратиоца групе, разгледање по програму
  • Организација пута
  • Улазнице за локалитете и музеје
  • Међународно здравствено осигурање
  • Индивидуалне и екстра хотелске трошкове
  • Вожња бродићем по Дрини у Вишеграду 5 еура
  • Излет – Врело Босне 5 еура
  • Музички програм уз вечеру 10 еура (обухвата ТРИ пића по избору и музику)

         НАЧИН ПЛАЋАЊА:

          У ТРИ месечне рате (октобар, новембар, децембар).