ДУХОВНО – ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ЂУНИС

 

Девојчица Милојка имала је 13 година и радила је у пољу са својим сестрама. Носећи крчаг у рукама пошла је по воду на извор. Дошавши до извора, видела је Пречисту, која јој је рекла да се крај извора подигне црква јер ће се исцељивати многи болесници. За овај догађај се брзо прочуло, те многи болесни почеше долазити и исцељивати се.

 

Године 1934. по благослову светог владике Николаја Велимировића, подигнут је храм посвећен Покрову Пресвете Богородице. Године 1964. одлуком Светог Архијерејског Сабора, светиња добија статус манастира, као метох манастира светог Романа у Ђунису. Године 1977. започета је изградња великог храма, који је због забране тадашњих власти 1985. године прекинута, да би била настављена 1993. године. Радови су у потпуности завршени 2001. године. Црква је у потпуности живописана и дело је Слободана Јанићијевића и Драгомира Јаше Јашовића док је иконостас рад иконописачке школе манастира Жича.


 

ДУХОВНО – ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ 

ЂУНИС ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

Први дан

13.10.2021. Полазак из Врања у 12:00 сати, директна вожња до Манастира св.Роман са успутним паузама по потреби, задржавање у св.Роману око један сат и наставак пута ка Ђунису ca успутним обиласком цркве св.Петке

Присуствовање свеноћној литургији посвећеној Покрову Пресвете Богородице чији се лик појављује на небу приликом поноћне литургије.

Други дан

14.10.2021. у 02:00 сати повратак за Врање са успутним паузама по потреби.

 


Цена аранжмана на бази 50 платили би 1.500,00 дин.