ISTANBUL – 8. MART 2020.

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

5 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

    1. dan ( 05.03.2020) VRANJE – PLOVDIV – JEDRENE 

Polazak iz Vranja ispred gradske crkve u 15 h. Direktna, noćna vožnja pored Sofije, Svilengrada i Jedrena. Usputna zadržavanja po potrebi i na graničnim prelazima.

   2. dan ( 06.03.2020 ) ISTANBUL (Razgledanje grada)

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima.Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt, Galata most i kula, Taksim, Dolmabahče saraj… Smeštaj u hotelu. Prvo upoznavanje sa gradom uz asistenciju pratioca grupe: Laleli i Aksaraj, Kapali čaršija, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Teodosijev Obelisk, Zmijski stub, Nemačka fontana. Slobodno popodne za šetnju i individualna razgledanja. Smeštaj u hotelu “Grand Sagcanlar“*** Noćenje.

 3. dan ( 07.03.2020 ) ISTANBUL

Doručak.slobodan dan za individualne obilaske Istanbula. Fakultativno: poseta Aja Sofiji,Topkapi palate, Plave dzamije, hipodroma i riznice u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Fakultativno : Večera u nekom od nacionalnih restorana sa muzičkim programom. Noćenje.

 4. dan ( 08.03.2020 ) ISTANBUL

Doručak..Slobodan dan za individualne obilaske Istanbula do 14 h. Fakultativno: Vožnja brodom po Bosforu I obilazak Vaseljenske patrijarsije u pratnji lokalnog vodiča, mostovi koji spajaju Evropu i Aziju, poseta Dolmabahče palate. Povratak za Srbiju sa usputnim pauzama po potrebi.

 Cena aranzmana: 89 eura ( u dinarskoj protivvrednosti )

NACIN PLACANJA: 

U pet mesecnih rata (januar,februar,mart,april,maj)

 ARANZMAN OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video…)
 • smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu “Grand Sagcanlar” sa 3* prema programu
 • usluge lokalnog vodiča u Istanbulu prema programu
 • razgledanja prema programu
 • troškovi organizacije i usluge pratioca puta

 ARANZMAN NE OBUHVATA:

 • Polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja
 • Vožnja brodom po Bosforu sa obilaskom Vaseljenske partrijarsije (cena 20 evra min 30 pax)
 • Obilazak Aja Sofije,Plave Dzamije,Topkapi Palate i hipodroma (cena 35 evra, min 30 pax) u pratnji lokalnog vodiča
 • Večera u nacionalnom restoranu sa trbusnim plesom ( 30 evra, min 30 pax)
 • Obilazak Dolmabahče palate ( 25 evra, min. 30 pax )
 • Individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz
 • Doplata za jednokrevetnu sobu : 60€ (dinarski)
 • Program radjen na bazi 50 plativih osoba

Napomena: za putovanje u Tursku važnost putne isprave mora biti 6 meseci nakon povratka sa putovanja.

Rok za prijavu 07.02.2020 god.U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana sedam dana pre puta.

Za putovanje vazi opsti uslovi putovanja T.A. “SCORPIO TOURS”