OHRID – 8. MART 2020.

Drevni grad Ohrid, smešten na obali istoimenog jezera, je već dugi niz godina sa punim pravom centar I pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata istorija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala I kroz istoriju Ohrida – u IX veku Ohridje bio centar širenja hrišćanstva medju Slovenima I zkog sudelovali Sv. Naum (prvislovenski monah) iSv. Kliment (prvislovenski episkop), učenici velikih prosvetitelja Sv. Ćirila I Metodija. U X veku postaje prestonica cara Samuila ibugarske patrijaršije. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitisti koje treba posetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a.

PROGRAM    PUTOVANJA

1.dan. 06.mart 2020 /Petak/Ohrid: Polazak u 8h.

Dolazak u Ohrid. Obilazak grada: radionica hartije, crkva Sv. Sofije, crkva Sv. Jovana Kanea,  ranohriscanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona,Samuilova tvrdjava,crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, anticki amfiteatar. Smestaj u hotelu sa 3*. Nocenje.

2.dan: 07.mart 2020 /Subota/Ohrid

 Obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora. Videcete  usce Crnog Drima u Ohridsko jezero,uzivacete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama,cucete otkucaje srca iz kovcega Svetog Nauma, probacete lekovitu vodu crkve Svete Petke, kupicete najlepse suvenire ukrasene Ohridskim biserima. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme. Nocenje.

3.dan: 8.mart 2020 /Nedelja/Ohrid-Skoplje-Vranje

 Napustanje smestaja i polazak ka Skoplju u jutarnjim casovima (oko 10h). Slobodno vreme za individualni obilazak Skoplja: Dusanov most na Vardaru, tvrdjava Kale, Mustafa-Pasina dzamija, Stari  Bazar, trzni centar Vero i Dzambo.U polepodnevnim casovima polazak za Vranje.

CENA ARANZMANA: 65  evra po osobi u dinarskoj protivvrednosti.

Aranzman na bazi 45 plativih obuhvata:

  • Prevoz turistickim autobusima (klima.TV,DVD)
  • 2 nocenja sa doruckom u hotelu sa 3*
  • Obilazak Sv.Nauma ( doplata na licu mesta 1,5 eura za ulazak u crkvu)
  • Obilaske po programu sa lokalnim vodicem

Aranzman ne obuhvata:

– obilazak crkve Sv. Sofije (1,5 eura)-doplata na licu mesta

– obilazak crkve Sv.Klimenta i Pantelejmona (1,5 eura)-doplata na licu mesta

– Samuilova tvrdjava (1,0 euro) –doplata na licu mesta

NACIN  PLACANJA:u 4 jednake mesecne rate(februar,mart, april, maj)

Organizator putovanja: Scorpio tours d.o.o Vranje