ISTANBUL – 8. MART 2020. – 93 / 95 EVRA

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

 

PROGRAM PUTOVANJA 

ISTANBUL

5 dana, autobusom, na bazi minimum 45 putnika

1. dan ( 05.03.2020. ) VRANJE – PLOVDIV – JEDRENE. 

Polazak iz Vranja ispred gradske crkve u 15 h. Direktna, noćna vožnja pored Sofije, Svilengrada i Jedrena. Usputna zadržavanja po potrebi i na graničnim prelazima.

 2.dan ( 06.03.2020. ) ISTANBUL (Razgledanje grada)

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima.Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Valensov akvadukt, Galata most i kula, Taksim, Dolmabahče saraj… Smeštaj u hotelu. Prvo upoznavanje sa gradom uz asistenciju pratioca grupe: Laleli i Aksaraj, Kapali čaršija, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Teodosijev Obelisk, Zmijski stub, Nemačka fontana. Slobodno popodne za šetnju i individualna razgledanja. Noćenje.

 3. dan ( 07.03.2020. ) ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske Istanbula. Fakultativno: poseta Aja Sofiji,Topkapi palate, Plave dzamije, hipodroma i riznice u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Fakultativno : Večera u nekom od nacionalnih restorana sa muzičkim programom. Noćenje.

 4.dan ( 08.03.2020. ) ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske Istanbula do 14 h. Fakultativno: Vožnja brodom po Bosforu i obilazak Vaseljenske patrijarsije u pratnji lokalnog vodiča, mostovi koji spajaju Evropu i Aziju, poseta Domlabahče palate. Povratak za Srbiju sa usputnim pauzama po potrebi.

5.dan ( 09.03.2020. ) VRANJE

Dolazak u ranim jutarnjim časovima.

 Cena aranzmana: 93 eur. u 1/3 sobama ( u dinarskoj protivvrednosti )

                                95 eur. u 1/2 sobama ( u dinarskoj protivvrednosti )

 NACIN PLACANJA: 

U pet mesecnih rata (januar, februar, mart, april, maj)

 ARANZMAN OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video…)
 • smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u izabranom hotelu sa 3* prema programu
 • usluge lokalnog vodiča u Istanbulu prema programu
 • razgledanja prema programu
 • troškovi organizacije i usluge pratioca puta

 ARANZMAN NE OBUHVATA:

 • Polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja
 • Vožnja brodom po Bosforu sa obilaskom Vaseljenske partrijaršije (cena 20 evra, min. 30 pax)
 • Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije, Topkapi Palate i hipodroma (cena 35 evra, min. 30 pax) u pratnji lokalnog vodiča
 • Večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom ( 30 evra, min. 30 pax)
 • Individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz
 • Doplata za jednokrevetnu sobu : 60€ (dinarski)
 • Program radjen na bazi 50 plativih osoba

Rok za prijavu 25.01.2020. god. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadrzava pravo otkaza aranžmana sedam dana pre puta.

VAŽNA NAPOMENA: Za putovanje u Istanbul ( Turska ) putna isprava/pasoš mora važiti najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja!!!

Za putovanje važe opšti uslovi putovanja T.A. “SCORPIO TOURS”